Over ons

Bel ons

088 6688980

Wie zijn wij?

De Wetenschappelijke Artsen Vereniging voor Acupunctuur Nederland (afgekortWAVAN) is een vereniging van artsen die wetenschappelijk verantwoorde medische acupunctuur willen gebruiken om daarmee patiënten te helpen. Tevens willen de leden van deze Vereniging wetenschappelijk onderzoek stimuleren binnen het gebied van de medische acupunctuur en daartoe samenwerken met anderen in het onderzoek binnen de gezondheidszorg.

De WAVAN is vooral vanwege dat onderwijs een samenwerking aangegaan met de Duitse DÄGfA de zuster Vereniging in Duitsland, met meer dan 9000 leden. De afspraken, die via de SWERF (Stichting WAVAN Education and Research Foundation) de onderwijsstichting van de WAVAN, lopen, omvatten de totale inrichting van het onderwijs, waaronder de docenten, de syllabi, de onderwijsinhoud, de examens, de diploma’s en de praktijk bevoegdheden.  De over en weer erkenning van de DÄGfA en de WAVAN is een logisch gevolg van deze intensieve samenwerking. Dat hele onderwijs gaat nu werken via het credo: “van artsen voor artsen”.

 Voor de toepassing van wetenschappelijk verantwoorde medische acupunctuur is het van belang dat artsen adequaat worden opgeleid in medische acupunctuur en dat hun kennis niveau na de opleiding altijd op peil blijft. Daarom heeft de WAVAN de onderwijs activiteiten geregeld via de SWERF (Stichting WAVAN Education and Research Foundation) de onderwijsstichting van de WAVAN. Deze bestaat uit de opleiding van artsen in de medische acupunctuur tot arts-acupuncturist en de geaccrediteerde nascholing van de arts-acupuncturisten. Dat hele onderwijs gaat werken via het credo: “van artsen voor artsen”. Zie www.swerf.nl

 

Nascholingen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Aantal leden

0 +
Praktiserend leden
0 +
Rustende leden
0 +
Aspirante leden

Onze Missie & Visie

Missie

De Wetenschappelijke Artsen Vereniging voor Acupunctuur Nederland heeft als doel het stimuleren van de toepassing van wetenschappelijk verantwoorde medische acupunctuur. Als arts willen wij de gezondheid en het welzijn van zieke mensen bevorderen. Wij kiezen ervoor om alle beschikbare middelen, mits veilig, te gebruiken om dit doel te bereiken. Medische acupunctuur is een geneeswijze, voortkomende uit de traditionele Chinese geneeskunde, die beoefend wordt door artsen. Er is voldoende wetenschappelijk bewijs dat medische acupunctuur een meerwaarde heeft bij diverse aandoeningen als aanvulling op de reguliere zorg. In handen van artsen is dit een veilige methode. Daarom willen wij met onze leden medische acupunctuur aanbieden aan de patiënten die hiervoor in aanmerking komen.

Visie

De WAVAN streeft ernaar om medische acupunctuur te integreren in de gezondheidszorg als aanvulling op de reguliere zorg. Combinatie van beide behandelwijzen kan extra winst opleveren voor de patiënt. Omdat onze leden arts zijn kunnen ze op dezelfde golflengte communiceren met collegae artsen in de reguliere zorg. Daarnaast wil de WAVAN zorgen voor een goede opleiding in de medische acupunctuur. Het kennisniveau van de arts-acupuncturisten willen we op peil houden en bevorderen door het organiseren van bij- en nascholingen en het faciliteren van discussieplatforms.

We streven naar het opzetten van een wetenschappelijke onderzoeken binnen de acupunctuur